Heb ik een RI&E nodig?

Doe de test aan de hand van drie simpele vragen!

De overheid gaat aankomende jaren 100% van de bedrijven controleren. Indien je dan geen RI&E hebt ontvang je direct een boete oplopend tot wel €7.500,- Met deze test achterhaal je in 3 stappen of jouw bedrijf wettelijk verplicht is een RI&E en/of toetsing te hebben. Ook voor ZZP'ers!

over de test

Kom direct te weten of je een RI&E nodig hebt

  • Beantwoord 3 vragen met JA of NEE
  • Resultaat op maat voor jou bedrijf
  • De test duurt slechts 1 minuutje
Start de test

Maak je gebruik van personeel, zzp'ers of andere inleners?

Ook leerlingen en stagiaires vallen hieronder. Zodra je hier gebruik van maakt, klik dan op JA.
Is je antwoord NEE, dan hoef je géén RI&E en kun je de pagina sluiten. Bekijk snel wat wij doen voor zzp'ers. https://www.betereschilder.nl/welkom-zzp-er
JaNee

Voer je enigszins gezag over hen uit?

Let op: Dit is al het geval indien jij als inlener de tijden bepaalt, toeziet op het werk, instructies geeft of als je je gereedschap ter beschikking stelt.
JaNee

Heb je met jouw schildersbedrijf meer dan 40 uur (opgeteld) per week mensen in dienst?

Dit is exclusief jijzelf (als eigenaar). Als je een VOF hebt is dit exclusief alle eigenaren.
Voorbeeld: Je hebt met je vrouw een VOF en hebt twee jonge schilders lopen á 25 uur per week. Hiermee kom je tot 50 uur. Klik dan dus JA.
JaNee

Jouw resultaat:

Let op: mogelijk actie nodig om boetes te voorkomen!

Heb je minimaal één keer JA geantwoord, dan moet je DIRECT actie ondernemen. Dit kan je enorme boetes én ongevallen besparen met je bedrijf! Heb je geen enkele keer JA geantwoord, dan kun je deze pagina sluiten en heb je geen RI&E nodig.

christian wiediger t6ztbcweptq unsplash

Een RI&E is wettelijk verplicht voor jouw bedrijf!

Uit de resultaten van de test blijkt dat jouw schildersbedrijf wettelijk verplicht is een RI&E te hebben. Een RI&E is een lijst met mogelijke risico's die jouw bedrijf kan lopen. Om ongevallen te voorkomen is het belangrijk dat je hiervan op de hoogte bent en deze zoveel mogelijk voorkomt. Vandaar de RI&E. 

Helaas vinden er nog steeds veel bedrijfsongevallen plaats. Daarom heeft de overheid besloten de aankomende jaren ALLE bedrijven te controleren op de RI&E. Elk bedrijf komt dus aan de beurt, ook die van jou!

Voorkom boetes en maak gebruik van de RI&E!

Op het niet hebben van de wettelijk verplichte RI&E geldt een grote boete die kan oploppen tot €7.500,-. Dat is natuurlijk hartstikke zonde en om dat te voorkomen hebben wij een RI&E gemaakt voor de schildersbranche die aan de eisen voldoet. Je kan de RI&E gratis bij het lidmaatschap krijgen.

Je kunt er ook voor kiezen alléén een RI&E aan te schaffen en geen lid te worden van De Betere Schilder. De kosten van een losse RI&E zijn overigens exact hetzelfde als een volledig lidmaatschap (incl. RI&E), namelijk €349,- excl. btw per jaar.

RI&E aanvragen
cov hoofdbeeld nieuw   blogging pixabaykopie.381ed366e793

Vraag vandaag nog
de RI&E aan voor je bedrijf

Slechts €359,- p/jr of gratis bij lidmaatschap

Pak die voorsprong, voorkom boetes en sluit je aan bij ons ijzersterke keurmerk voor kwaliteitschilders in Nederland!