Vier (spuit) innovaties die de schilder niet mag missen

Geplaatst op 2 juni door Nick Polm.

Hulp bij je schilderwerk is altijd welkom. En, ondanks dat enkele van de onderstaande oplossingen al enige tijd bestaan, kunnen deze tips je wellicht goed van pas komen. De innovaties hebben allemaal te maken met spuitwerk.

maxresdefault

Window Protect van Woodfield: afpelbare beschermingscoating

Ga je (bijvoorbeeld) kozijnen spuiten en wil je tijd besparen bij het afplakken van de ramen? Deze beschermingscoating is heel gemakkelijk ‘af te pellen’ van glas en andere niet-poreuze oppervlakken. Het product is gemaakt van gerecycleerd materiaal en is zowel binnen als buiten te gebruiken. Advies is het middel

Erkend Betere Schilder Ruben van der Kruis maakte er recent een helder filmpje over.

Ibix 9 Atex Straalketel: stofvrij luchtgommen

In België algemeen bekend, maar in Nederland nog altijd niet veel gebruikt. Met een straalketel en het juiste straalmiddel kun je grote oppervlakken snel ontdoen van verf, roest, vuil of zelfs graffiti. Met behulp van de ATEX 9 kun je zowel droog- als natstralen. Erkend Betere Schilder Walter van den Heuvel kreeg een tijd geleden SchildersVakTV op bezoek over de techniek.

maxresdefault

Stak Rack: Stapelsysteem voor panelen

Soms ontkom je er niet aan om deuren, luiken, etc.. liggend te schilderen of spuiten. Met het Stak Rack systeem is het makkelijk om panelen en luiken te stapelen en te draaien. Op deze manier kun je erg veel tijd en moeite besparen bij het spuiten (of schilderen) ervan. Vooralsnog is deze tool alleen in Engeland te verkrijgen. Indien je een goed alternatief kent, laat het ons dan weten!

maxresdefault

Curtain Wall: stofvrij afschermen

Het afdekken van een ruimte, in verband met de nevel, is vaak een probleem. Het Curtain Wall systeem is een herbruikbare afschermwand welke stof, vuil en tocht tegenhoudt. Het systeem bestaat uit koppelbare modules en is dus geschikt voor grote en kleine ruimtes.

Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht