Tijdelijke lijfrente blijft na protest mogelijk

Geplaatst op 31 augustus door Nick Polm.

Wie aanvullend pensioen opbouwt met een lijfrente, mag dat ook in de toekomst in vijf jaar laten uitkeren. Het plan om in het nieuwe pensioenstelsel een levenslange uitkering te verplichten, is van tafel.

Vergrijzing onder schilders

Zoals bekend gaat een aanzienlijk deel van de schilders in Nederland binnen afzienbare tijd met pensioen. Zij kunnen dan genieten van een welverdiend pensioen. Om de dan geldende uitkering van het BPF Schilders te verhogen bouwen veel schilders aanvullend pensioen op met een lijfrente. Zij kiezen hierbij vaak voor een uitkering van het volledige bedrag binnen vijf jaar na AOW. Na protest van onder meer de Consumentenbond is dit plan van de baan.

Goed nieuws voor zzp’ers en ondernemers

'Heel blij', is Jeroen Wolfsen van vergelijkingssite Moneywise, dat het toch niet doorgaat. 'Dit was een slecht plan voor de consument.' Gepensioneerden willen volgens hem het liefst wat extra geld als zij nog relatief jong zijn, nog een hypotheek hebben, of nog willen reizen. De meeste mensen met een lijfrente, honderdduizenden Nederlanders, kiezen er daarom voor om die binnen vijf jaar na ingang van hun AOW volledig te laten uitkeren. Als dat verplicht levenslang was geworden, zoals aanvankelijk de bedoeling, dan bleef er voor deze mensen van een leuk maandelijks bedrag nauwelijks wat over. Een 'aantasting van de keuzevrijheid' vond de Consumentenbond.

Er zit meer goed nieuws in de stukken voor zzp'ers en ondernemers met een lijfrente. Als het hen in een jaar niet lukt om 30% premie in te leggen, mogen zij die gemiste 'jaarruimte' later inhalen. Tot tien jaar terug, in plaats van de huidige zeven jaar. En tot een maximaal bedrag van €45.000 in een jaar.

Meer nieuws
houtreparatieraamkozijn.jpg
Meest gestelde vragen: Wet kwaliteitsborging

Hey erkend Betere Schilders! De Wet kwaliteitsborging is in werking...

Lees dit bericht
ontwerpzondertitel.gif
UNIEK: Certificering verfspuiterbedrijven gelanceerd!

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder lanceert per direct een un...

Lees dit bericht
Medewerker heeft recht op 2.500,- trainingsvergoeding via Mijn Carrière

Ook in 2024 kunnen alle medewerkers uit de bedrijfstak schilders-, ...

Lees dit bericht