Flexibel werken op de schop

Geplaatst op 3 april door Flexschilder.nl.

Het kabinet gaat tijdelijke arbeidsconstructies te beperken. Ook gaat het kabinet zelfstandigen verplichten om een ‘betaalbare’ arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Tijdelijk contract na 5 jaar

Werknemers die voor de derde keer een tijdelijk contract hebben gekregen, moeten daarna in vaste dienst worden genomen. Gebeurt dat niet, dan mag het bedrijf hun pas vijf jaar later weer een nieuw tijdelijk contract aanbieden.

Deze contractpauze is nu nog zes maanden, maar het kabinet wil een einde maken aan ‘draaideurconstructies’, waarbij werkenden telkens weer van tijdelijk contract naar tijdelijk contract gaan.

Lees meer: over de Wet DBA of de Wet WAB in de kennisbank

 

De strengere regels maken onderdeel uit van een pakket waarmee minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de arbeidsmarkt wil verbeteren. Ook komt er een totaalverbod op nulurencontracten. Oproepkrachten krijgen straks een vast basiscontract voor het minimumaantal uren waarvoor ze in ieder geval worden ingeroosterd.

Verplichte 'betaalbare' AOV voor zelfstandigen

Voor ondernemers worden de regels ook aangepast. Zo kunnen zij na één jaar ziekte van een werknemer duidelijkheid krijgen of ze structurele vervanging kunnen regelen. Ook gaat het kabinet zelfstandigen verplichten om een ‘betaalbare’ arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Nu is zo'n verzekering nog vrijwillig en niet elke zelfstandige kan of wil de premie betalen. 

 

Tip: vraag onze partner voor een AOV-oplossing voor jou!
Geschreven door
Flexschilder.nl
Flexschilder.nl

Flexschilder.nl is hét uitzendbureau voor de schilder en glaszetter. Zij zijn gespecialiseerd in de bemiddeling van vakmensen in de schildersbranche en hebben een landelijke dekking. Door een nieuwe manier van samenwerken met schildersbedrijven in de regio, kunnen we de juiste baan vinden voor iedere vakbekwame schilder.
 
Flexschilder.nl biedt ondersteuning en hulp bij arbeidsrecht, inhuur, personeel, cao-zaken en schijnzelfstandigheid (ook voor zzp'ers). 

Meer informatie
Meer nieuws
training-smc.jpg
De Betere Schilder officieel erkend opleider: gesubsidieerd wrappen en spuiten

Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder is door Stichting Mijn Car...

Lees dit bericht
nsvp2024.png
Inschrijven voor Nationale SchildersVakprijs weer mogelijk

Vanaf vandaag kunnen schilders met hun project weer meedingen naar ...

Lees dit bericht
19f546_ultra-1095-xt_app-6.jpg
GRACO Xtreme TORQUE lijn gelanceerd, alle specs!

De gloednieuwe XT-lijn van Graco is op de FARBE-beurs gelanceerd en...

Lees dit bericht