Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

De Betere Schilder steunt lobby voor behoud lage BTW-tarief in de bouw

Schilder

Officieel eindigt de verlaagde BTW-regeling, welke bedoeld is om de bouwsector een steuntje in de rug te geven, per 1 juli 2015. Naast de oppositiepartijen, zijn er steeds meer partijen die verlenging van de verlaagde BTW-regeling toejuichen.

In navolging van de succesvolle petitie BTW-Nee van Zelfstandigen Bouw voor behoud van het lage BTW-tarief in de bouw (20.500 keer ondertekend), scharen nu ook MKB-Nederland en VNO-NCW zich onder de aanhangers van de motie voor verlenging van het lage BTW-tarief. 

De Betere Schilder steunt lobby
Ook Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder steunt de motie voor behoud van het lage BTW-tarief in de bouw en heeft het Ministerie van Financiën een verzoek gestuurd het lage BTW-tarief voor de bouw tenminste met één jaar te verlengen om het eerste voorspoedige jaar sinds tijden voor de bouw een extra ‘kickstart’ te geven. Gebleken is dat veel consumenten ten onrechte denken dat een eventuele verhoging van het BTW-tarief in de bouw óók geldt voor schilderwerk. Het lage BTW-tarief op schilderwerk geldt namelijk voor onbepaalde tijd. Desalniettemin heeft een eventuele verhoging per 1 juli van het lage BTW-tarief in de bouw gevolgen voor schildersbedrijven en de bouwsector in zijn geheel.
Dagblad De Telegraaf ondervroeg recent 2951 deelnemers of ‘een hoger tarief men ervan zal weerhouden om te gaan verbouwen’. Liefst 79% van de ondervraagden antwoorde hierop bevestigend. Daarnaast was 91% het eens met de stelling ‘het lage btw-tarief stut de bouwsector’.

 

Leest u dit en bent u het met ons eens dat het lage BTW-tarief in de bouw verlengd moet worden, teken dan de petitie BTW-Nee en laat uw stem horen.

 

De beslissing over de ingediende motie zal dinsdag 16 juni aanstaande worden besproken, dan zal dus blijken of de lobby succes heeft gehad.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen