Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

'Beter slapen dankzij blauwe verf'

Schilder

Wie ’s avonds vaak moeite heeft om in slaap te vallen, kan de muren in de slaapkamer beter blauw schilderen. Deze kleur zorgt voor een betere nachtrust én je wordt er ook nog eens goed geluimd wakker door. Dat blijkt uit een studie van hotelketen Travelodge, meldt dagblad Het Laatste Nieuws.

De onderzoekers gingen in 2.000 Britse huizen op zoek naar de link tussen kleur en slaapkwaliteit. Bovendien is blauw gelinkt aan kalme gevoelens, vertraagt het de hartslag en kan het zelfs de bloeddruk verlagen. Gemiddeld slapen mensen 7 uur en 52 minuten in een blauwe kamer. Ook groen en geel zijn goede keuzes, want deze kalme kleuren zorgen gemiddeld voor een nachtrust van zo’n 7 uur en 40 minuten, aldus het onderzoek.

Waarom blauw?
We associëren de kleur blauw met de lucht en zee, waardoor het ons een vredig, kalm en sereen gevoel geeft. Blauwe tinten zorgen er ook voor dat ons hart langzamer gaat kloppen en de bloeddruk gaat ervan omlaag. Dat zegt de traditionele Feng Shui-wijsheid al eeuwenlang.
Grijs en bruin bleken niet geschikt te zijn in een slaapkamer, want die kleuren zijn te somber en depressief, aldus Travelodge. Maar de slechtste kleur is paars, want wie daarin slaapt ziet zijn nachtrust terugvallen tot minder dan 6 uren. Dat komt waarschijnlijk omdat die kleur stimulerend werkt, waardoor het moeilijk is om in slaap te vallen na een drukke dag.


Bron: Het Laatste Nieuws

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen