Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Nog steeds klussende oplichters actief in meerdere regio's

Schilder

In zowel de regio Den Haag, Rotterdam als Utrecht vinden nog altijd oplichtingspraktijken plaats, veelal door Engels sprekende klussers. Ook in de provincies Zeeland en Noord-Brabant zijn zulke gevallen bekend. Onderstaand een verhaal over een oplichting in Den Haag.

Achteraf. Ja, achteraf vindt de 83-jarige Jan dat hij 'stom' is geweest. ,,Ik had natuurlijk geen geld aan een vreemde moeten geven.'' Maar dat is met de kennis van nu. Op het moment dat de eerste Engelssprekende klusjesman een paar weken geleden aanbelde, had de Hagenaar uit het lommerrijke Benoordenhout geen argwaan. De man aan de deur vertelde in het Engels dat hij een schildersbedrijf had en verderop in de straat aan het werk was. ,,En inderdaad, daar was ook een schilder aan het werk. Dat kon ik zien. Dat het een ander bedrijf was, daar kwam ik pas later achter.''

Zijn werknemers, zo vertelde de man aan de deur, hadden te veel verf gekocht. Nu hadden ze gezien dat zijn buitenboel ook wel een likje verf kon gebruiken. Was het misschien een idee...? ,,Het klopte wat hij zei. Vijf jaar geleden was er voor het laatst geschilderd. Ik was al van plan een schilder in te schakelen. Daar valt over te praten, zei ik dus tegen hem. Dat iemand hiervoor aan de deur kwam, vond ik helemaal niet gek."

 

Steiger

De schilder ging voortvarend te werk. ,,We kwamen overeen dat ze de volgende morgen meteen konden beginnen met het opbouwen van een steiger.'' Probleem: de steiger moest worden gehuurd en de verhuurder wilde een borgsom van 2.500 euro ontvangen. Om echt de volgende dag te kunnen beginnen, zou de borg contant voldaan moeten worden. ,,Heel logisch, vond ik. Ik weet dat via een bankoverschrijving het wel een dag kan duren voor het geld op de andere rekening is bijgeschreven.'' Toen niemand verscheen, wist ik dat ik niet met hen in zee had moeten gaan

De Hagenaar stapte naar de politie en deed aangifte. Hij bleek niet de enige te zijn. De politie zegt uit de hele regio meldingen te krijgen over de Engelssprekende klusjesmannen. ,,Het lastige is dat het niet eens altijd om een politiezaak gaat", zegt een woordvoerder van de politie. ,,In deze gevallen gaat het echt om oplichting, maar het gebeurt ook geregeld dat ze wel beginnen aan de klus maar halverwege de prijs veranderen. Of de klusjesmannen zetten twee strepen verf en stoppen er dan mee. Ze hebben dan weliswaar niet gedaan wat je verwacht had, maar ze hebben wel werk geleverd. Op dat moment moet je via een civiele procedure zelf achter je geld aan. Dat wil je natuurlijk helemaal niet. Daarom waarschuwen we nu ook zo duidelijk voor deze oplichters."

 

Door vrijwel het gehele land, maar bovenal rondom de grote steden, komen er al geruime tijd meldingen van dergelijke oplichters. Om dergelijke problemen te voorkomen is het raadzaam met een erkend Betere Schilder in zee te gaan. U bent dan verzekerd van een schriftelijke offerte, uitstekende garantie, gediplomeerde schilders en een nuttige klachtenregeling. 

 

Bron: De Persgroep

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen