Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Malafide schilder 2 jaar de cel in

Schilder

Een 41-jarige schilder uit Houthalen-Helchteren is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank wegens oplichting veroordeeld tot een effectieve celstraf van 2 jaar en een geldboete van 1.200 euro. De man gaf verstek. De beklaagde vroeg voorschotten voor schilderwerken, maar daagde achteraf niet meer op om zijn werk af te maken.

De man pleegde feiten van schriftvervalsing en oplichting tussen 10 en 26 juni 2014. Hij stelde een vals betalingsbewijs op om een gedupeerde te laten geloven dat hij 55.000 euro had teruggestort, terwijl dat niet het geval was. Hij was die persoon 55.000 euro verschuldigd.
Een ouder koppel had dringend een schilder nodig en contacteerde daarom de beklaagde. Die had hen 1.500 euro voorschot gevraagd voor de aankoop van verf en materiaal. Hij kwam nog eens langs en vroeg een bijkomend voorschot van 450 euro omdat de eerste som niet volstond. Voor zijn zogenaamde aankopen zwaaide hij met vervalste facturen. Uiteindelijk daagde de schilder niet meer op. De aangekochte verf en andere materialen bleken maar 1.000 euro waard te zijn.


De beklaagde had zich op bedrieglijke wijze ook onvermogend laten maken. Hij had allerlei goederen (onder andere een laptop, meubilair en een auto), waarop beslag was gelegd, laten verdwijnen. Hij had geen officieel adres meer om uit handen van zijn schuldeisers te blijven. Volgens de openbare aanklager was de schilder in het verleden al veroordeeld.

Voorkom dergelijke problemen en kies voor zekerheid.. kies voor een erkend Betere Schilder!
Een erkend Betere Schilder werkt namelijk met gedeponeerde voorwaarden, verstrekt u een schriftelijke offerte en staat onder voortdurende kwaliteitscontrole.
Vraag gemakkelijk een offerte aan voor uw schilderwerk.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen