Menu
Inschrijven als schilder
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Inschrijven als schilder

Leden kiezen mee over toekomst van organisatie

Schilder

Ter voorbereiding op de toekomst van uw en onze organisatie en het schildersvak is recent een ledenenquête uitgevoerd welke door 281 erkend Betere Schilders is ingevuld. Met de resultaten gaat Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder de organisatie uitbreiden en versterken om zo volledig gereed te zijn voor de toekomst.

Eén van de opvallendste uitkomsten van het onderzoek luidt dat het aangesloten schildersbedrijf gemiddeld 3 uit personen bestaat (inclusief eigenaar). Daarnaast blijkt zo’n 61% van de respondenten zzp’er, waar dat in 2014 nog liefst 75% bedroeg. Een forse stijging dus van het aantal schildersbedrijven met personeel.
De aangesloten leden associëren De Betere Schilder met woorden als betrouwbaar en kwaliteit. In onderstaande afbeelding geldt; hoe groter het woord, hoe vaker men dit heeft opgegeven op de vraag “Waar denkt u aan bij De Betere Schilder?”

Toelatingseisen verscherpen?

Op dit moment kan een schildersbedrijf alleen lid worden (als erkend Betere Schilder) indien men een Gezel-diploma (niveau 3) kan overleggen en aan diverse ervaringseisen kan voldoen. Iets minder dan de helft (44%) van de respondenten geeft aan dat deze toelatingseisen best scherper mogen. Hiervan geeft 65% aan de toelatingseisen graag verscherpt te zien worden door middel van een inspectie op locatie. Ook een vakmanschapstest (49%) en na te leven huisregels (42%) scoren hoog.

 

Met de resultaten gaat Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder de komende maanden aan de slag. Verwacht wordt dat veel zaken uit de enquête gerealiseerd kunnen worden, gesprekken hierover lopen al. Polm: “We betrekken graag de aangesloten leden bij de toekomst van de organisatie. Dat is volgens mij ook de enige manier waarop bedrijven en verenigingen over tien jaar nog bestaansrecht hebben.”

 

Alle uitkomsten zijn terug te lezen in de resultaten van de ledenenquête die u hier kunt bekijken.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder heeft talloze voordelen!

  • IJzerksterk keurmerk
  • Offerte-aanvragen
  • Incassohulp
  • Gratis klantreviews
  • Landelijke uitstraling
  • Handige documenten
  • Altijd op de hoogte
  • Materiaal op maat
  • Juridische hulp
Bekijk alle voordelen!