Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Koele, neutrale kleuren leveren meer geld op bij verkoop huis

Schilder

Een lichtblauwe badkamer kan zelfs duizenden euro's extra opleveren. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door de Amerikaanse makelaar Zillow.

Er zijn vele manieren om een huis aantrekkelijk te maken voor de verkoop. Het in de juiste kleuren (laten) schilderen van bepaalde ruimtes in de woning kan goed helpen uw woning voor meer te verkopen.

 

Huizen die geschilderd zijn in de kleuren lichtblauw en lichtgrijs leveren in Amerika gemiddeld $ 5.440 extra op ten opzichte van wit geschilderde muren. Ofschoon dit onderzoek niet is uitgevoerd in Nederland, is het logisch dat deze kleuren (maar bovenal een verse verflaag) wonderen verricht voor de verkoopprijs van een woning.
Zillow bekeek 32.000 foto's van verkochte woningen en vergeleek de verkoopprijs met die van vergelijkbare woningen met witte muren.

 

Zo bleek ook dat blauw geschilderde keukens ruim $ 1.800 extra opleveren en lichtblauwe badkamers brengen liefst $ 5.440 extra op. Lichtbruine/beige woonkamers leveren bijna $ 2.000 extra op. Voor de slaapkamers is 'smokey blue' te adviseren voor de muren. Woningen met slaapkamers in deze kleur leveren zo'n $ 1.850 extra op. Eetkamers daarentegen kunnen het beste in 'leisteen blauw' of lichtgrijs worden geschilderd. Dit kan ruim $ 1.900 extra in het laatje brengen.

Vers geschilderde buitenmuren in een mix van lichtgrijs en beige leveren in Amerika bijna $ 3.500 extra op, waar een donkerblauwe voordeur zo'n $ 1.500 extra oplevert.

 

Volgens het onderzoek helpt een nieuwe lik verf dus enorm bij de verkoop van een huis. Muren geschilderd in koele, neutrale kleuren zijn erg geliefd en zijn volgens het onderzoek signalen dat het huis goed onderhouden is. Donkere kleuren zijn daarentegen juist slecht voor de verkoopprijs en schrikken kopers af. Opvallend is dat een gebrek aan kleur de grootste negatieve impact heeft op de verkoop van een huis. Badkamers zonder kleur leveren gemiddeld ruim $ 4.000 minder op dan vergelijkbare woningen met badkamers in een specifieke kleur.

 

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen