Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Schilderwerk in criminele wijk verbroedert

Schilder

De 14 maanden durende schilder-opdracht in de criminele Mexicaanse wijk Las Palmitas in Pachuca levert onderling contact en gemeenschapszin op bij de bewoners.

Goed, het heeft 14 maanden noest schilderwerk gekost, waarbij een kleine 20.000 liter verf is verbruikt op 1500 vierkante meter muur, maar dan heb je ook wat. Het kunstenaarscollectief German Crew heeft Las Palmitas in de Mexicaanse stad Pachuca omgetoverd tot een vrolijke wijk. Geen overbodige luxe, want de wijk stond bekend als een bolwerk van criminelen, waar de bewoners 's avonds geen stap buiten de deur durfden te zetten. Maar naar mate het project zijn eindfase naderde, begonnen zij meer contact met elkaar te zoeken en zag je kinderen vaker buiten spelen, zegt projectmanager Enrique Gomez.

"Eerlijk gezegd verbaast het mij dat de mensen echt veranderen. Er ontstaat meer gemeenschapszin en de bewoners nemen de veiligheid van de wijk in eigen hand.'' De deelnemende huiseigenaren zijn rijkelijk beloond met de belofte dat hun woningen nu officieel zijn 'witgewassen'. Want tja, niet alle panden waren legaal.

kleur-in-schilderwerk

De wijk Las Palmitas ligt er nu kleurrijk bij


Bron: Algemeen Dagblad

 

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen