Eenmalige uitkering voor schilders

Geplaatst op 12 januari door SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad.

In week 25 krijgt iedereen die onder de CAO Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf valt een extra uitkering. Het gaat om een bedrag ter hoogte van 2,35 procent over het loon dat in de voorafgaande 12 maanden verdiend is. Dit geldt ook voor veel schilders die werken via een uitzendbureau.

Normaal worden gesprekken hierover gevoerd rond oktober en is de uitkomst in december bekend, nu wilden partijen een aantal ontwikkelingen en cijfers afwachten. Wat het overleg onzeker maakte was de vraag welke invloed de coronacrisis gaat hebben op het werkaanbod in de onderhoudssector. Vastgoedonderhoudspartijen hebben bijvoorbeeld van hun opdrachtgevers, de corporaties, te horen gekregen dat er maar weinig loonsverhoging mag worden doorberekend. Er is bij de afspraken daarom niet voor een structurele loonsverhoging gekozen. Maar dus wel voor deze eenmalige uitkering van 2,35 procent.

Alle schilders in loondienst

De CAO Schilders-, Afwerkings- en Glaszetbedrijf is ‘algemeen verbindend’ wat betekent dat alle schildersbedrijven de uitkering dienen te betalen, ongeacht of ze nu wel of niet bij OnderhoudNL zijn aangesloten.
Voor de hoogte van de uitkering is het dus van belang hoeveel maanden de schilder in juni voor zijn huidige werkgever heeft gewerkt. 

Schilders die voor uitzendbureau’s werken vallen altiojd onder de uitzend-cao. Maar deze cao verplicht nu juist om in de betaling van het loon ten alle tijde de cao-afspraken in de betreffende bedrijfstak te volgen. Uitzendbureau’s die zijn aangesloten bij de NBBU en de ABU, de twee bracheorganisaties van uitzendbureau’s, dienen om die reden de eenmalige uitkering ook te betalen en zullen dit in rekening brengen bij de schildersbedrijven.

Lees meer over de COA-SAG

Geschreven door

SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad

SchildersVakkrant & Eisma's Schildersblad

Dé vakmedia voor schilderend Nederland. Via ww.schildersvak.nl, de SchildersVakkrant en het Eisma's Schildersblad worden schildersbedrijven op de hoogte gehouden van nieuws en ontwikkelingen in de schildersector.

30% of 50% korting voor erkend Betere Schilders

Erkend Betere Schilders krijgen 30% korting op een jaarabonnement op één van de twee vakbladen en liefst 50% korting bij een abonnement op beide vakbladen. 
Je kunt gebruikmaken van de deal door te bellen met 088-266648, houd je lidnummer van ons bij de hand. (staat op je facturen)

Bekijk de abonnementen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws van de Betere Schilder?

Nee
Ja

Meer nieuws

Gratis BHV-training of brandblusser in Week van de RIE

In de week van 21 t/m 25 juni vindt de Week van de RI&E plaats. De ...

Lees dit bericht

Geen (binnen)werk voorhanden? Vijf gratis online trainingen voor jou als schilder-ondernemer!

Als kwaliteitsorganisatie hebben wij al van veel schilders te horen...

Lees dit bericht

Mooi schilderwerk kan ook in de winter

Het hout aan de buitenkant van een woning wordt gemiddeld eens in d...

Lees dit bericht