Menu
Inschrijven als schilder
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Inschrijven als schilder

De Betere Schilder gematigd tevreden over plannen kabinet

Schilder

In een eerste reactie op de gepresenteerde maatregelen in de Miljoenennota laat Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder weten ongelukkig te zijn met het feit dat met name zzp'ers en kleine ondernemers er bekaaid vanaf komen.

Daarentegen juicht De Betere Schilder de forse investeringen in woningbouw toe en is de verlaging van de vennootschapsbelasting in de eerste schijf welkom voor kleinere ondernemers.

Polm: "Uit de Miljoenennota blijkt dat het kabinet zelfstandigen niet hoog heeft zitten. Niet alleen de zelfstandigenaftrek gaat omlaag, ook de eerder aangekondigde verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering blijft staan. Daarnaast is er nog altijd geen opvolger voor de Wet DBA. Deze maatregelen pakken nadelig uit voor de portemonnee van de kleinere ondernemer, terwijl de werknemers in vaste dienst er juist een stuk op vooruit gaat."

 

De belangrijkste maatregelen:

Verandering belastingstelsel 

Het kabinet wil de overgang naar het twee belastingschijven voor de inkomstenbelasting al in 2020 invoeren, in plaats van 2021. Nu zijn er 3 belastingschijven. Het gevolg van de snellere invoering van twee belastingschijven is dat besteedbare inkomens toenemen van alle personen met een inkomen vanaf 40.000 euro per jaar.

 

Zelfstandigenaftrek 250 euro per jaar omlaag

Zzp’ers verliezen fiscale voordelen. Nu betalen zelfstandigen over 7.280 euro winst geen belasting. Het bedrag van de zelfstandigenaftrek gaat de komende tien jaar in stapjes van 250 euro per jaar omlaag naar zo’n 5.000 euro.

 

Verhoging arbeidskorting

Door een verhoging van de arbeidskorting gaat werken meer lonen voor mensen met een inkomen tussen de 10.000 euro en 98.000 euro per jaar. Ook zorgt de verhoging ervoor dat de keuze om meer te gaan werken nog aantrekkelijker wordt voor inkomens tussen de 20.000 en 35.000 euro. Dit is omdat werkenden door de hogere arbeidskorting netto meer overhouden van het extra inkomen.

 

Vennootschapsbelasting

Het verlaagde vpb-tarief, voor winsten tot 200.000 euro, daalt volgens planning. Dit tarief gaat van 19 naar 16,5 procent. De winstbelasting voor bedragen boven 200.000 euro dalen niet in 2020. Dit gebeurt pas een jaar later, in 2021: dan gaat het tarief van 25 naar 21,7 procent. Die stap is echter minder groot dan de verlaging naar 20,5 procent die vorig jaar nog werd aangekondigd. 

 

De werkkostenregeling wordt verruimd

De werkkostenregeling, de vergoedingen aan werknemers zonder er loonheffingen over te hoeven betalen, wordt per 1 januari 2020 verruimd. Vanaf dan kunnen werkgevers tot 2.000 euro meer aan onbelaste vergoedingen geven. Dat geldt voor de eerste 400.000 euro van de loonsom. Dat levert vooral een voordeel voor het mkb op, zegt het kabinet.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder heeft talloze voordelen!

  • IJzerksterk keurmerk
  • Offerte-aanvragen
  • Incassohulp
  • Gratis klantreviews
  • Landelijke uitstraling
  • Handige documenten
  • Altijd op de hoogte
  • Materiaal op maat
  • Juridische hulp
Bekijk alle voordelen!