Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

NVM: herstel huizenmarkt zet door

Schilder

De huizenmarkt herstelt sneller dan verwacht. Dat zegt Makelaarsvereniging NVM.

In het laatste kwartaal van vorig jaar zijn 34.622 woningen verkocht. Een stijging van 30 procent ten opzichte van het jaar ervoor. En twee keer zoveel als op het dieptepunt van de crisis.

Huizenprijs
Ook de gemiddelde huizenprijs blijft stijgen. De prijs van de gemiddelde verkochte woning in Nederland ligt nu op 215.000 euro. Dat is 3,5 procent hoger dan vorig jaar.
Volgens de makelaars speelt vooral de lage hypotheekrente een belangrijke rol bij het herstel van de markt. Ook maken stijgende huren het kopen aantrekkelijker.
Daarnaast werd de vraag aan het eind van het jaar extra gestuwd. Dat kwam door het aflopen van de regeling waardoor ouders een ton aan hun kinderen konden schenken. Mogelijk hebben sommige mensen op de valreep nog een huis gekocht, omdat dit jaar minder geleend mag worden.


De NVM verwacht dat het herstel van de huizenmarkt dit jaar doorzet: "Vooral de nieuwbouwmarkt zal flink herstellen", voorspelt NVM-voorzitter Ger Hukker."Ook zal de gemiddelde prijs van koopwoningen blijven stijgen met ongeveer 3 procent."

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen