Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Hey, schilder, heb jij je zaakjes op orde?

Schilder

Vijf trends voor het najaar in minder dan vijf minuten

Klanten binnentikken, plannen, factureren, wanbetalers aansporen en, oh nee, een zieke! Soms heb je het zo druk, dat je vergeet waar het om draait: visie. Daarom hier onze vijf speerpunten voor het najaar; kun je je erna weer storten in de waan van de dag…

 

Werk zat

Door de aangetrokken woningmarkt in 2015 neemt de vraag naar schilders toe. Nog steeds. Sinds 2013 groeit de schilderbranche en de verwachting is dat de groei voorlopig nog doorzet. Voorlopig nog werk zat, dus. Tenminste, volgens een onderzoek van de Rabobank. 

 

Personeel tekort

Het werk neemt toe, maar werkgevers hebben moeite goed personeel te vinden. Waarom? Een groot percentage schilders maakt de keuze om als ZZP’er aan de slag te gaan. Niet alleen de schildersbranche is op zoek naar personeel, de hele bouw kampt met dit probleem.

 

‘Groene’ vingers

Nee, niet de kleur… Duurzaamheid! Zowel voor klant als personeel is duurzaamheid belangrijk. Er zijn verschillende typen verf die minder schadelijk zijn voor het milieu en langer meegaan. Ook is verf efficiënter geworden: met minder verf kun je tegenwoordig meer. Ben je bezig met duurzaamheid? Communiceer dit!

 

Op goede voet

Waarom gunt een toekomstige klant jou een opdracht? Vertrouwen. Te vaak komen klanten in contact met beunhazen die hun zaken niet altijd even netjes afhandelen. Nee, niet jij, maar de problemen die zij veroorzaken, stralen ook af op jou en de gehele branche. Met de website klantenvertellen trekt De Betere Schilder ten strijde tegen wanpraktijken. Op dit onafhankelijke platform laten klanten reviews achter over hun ervaring met onze vakmannen en dat schept vertrouwen.

 

Waarheen, waarvoor?

Werknemers krijgen steeds meer de behoefte om bij te dragen aan een groter doel. Het gaat niet alleen meer om de omzet, maar om mooie dingen maken, het groter geheel. Waar sta jij voor als werkgever? Waar wil je heen met je bedrijf? Wil je de milieuvriendelijkste schilder van het land worden? Dit is een mooie positionering richting je klanten én je werknemers. Doe er ook echt iets mee, anders is het effect snel weg.

 

Zo, de vijf minuten zijn om; dat waren onze vijf trends voor het komende najaar. Laat het bezinken en houd ze in je achterhoofd. Dan kun je nu weer verder met de waan van de dag.

 

Ben jij een erkend Betere Schilder? Klik dan rechtboven op de pagina en bekijk de mogelijkheden.

 

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen