Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Zzp'er mag prijsafspraken maken

Schilder

Onderling afspraken maken over tarieven is voor bedrijven uit den boze. Toezichthouder ACM maakt voor zzp'ers een uitzondering op de strenge regels. Dat is mede vanwege het kabinetsplan voor een minimumtarief voor zzp'ers van 16 euro.

Zzp'ers mogen, in bepaalde situaties, wel onderling overleggen over wat voor tarief zij hun opdrachtgevers zullen rekenen. De kartelwetgeving geldt niet voor zzp'ers die 'zij-aan-zij' werken met mensen die in dienst zijn van het bedrijf dat hen inhuurt. Kortom; zzp'ers die in de praktijk niet van werknemers te onderscheiden zijn.

 

Het plan is vooral bedoeld voor de zogenaamde schijnzelfstandigen: mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, die geen vast contract hebben, maar wel vaak voor maar een bedrijf werken.

Omdat zij erg afhankelijk zijn van een opdrachtgever, is het moeilijk voor hen om te onderhandelen over een tarief. Als zij met collega-zzp'ers afspraken kunnen maken, staan zij sterker tegenover het bedrijf. 

 

Het blijft overigens van groot belang te benadrukken dat het bedrijf een zzp'er is, om niet achteraf vele duizenden euro's af te moeten dragen aan de Belastingdienst.

Bonr: RTLZ en Financieel Dagblad

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen