Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Vrouwen zwaar ondervertegenwoordigd in schildersbranche

Schilder

Het marketingonderzoeksbureau Marktdata heeft onlangs een rapport uitgebracht met actuele cijfers van de schilderswereld. Het ‘Marketingrapport Schilders en glaszetters 2019’ van Marktdata bevat onder meer data over de omzetverdeling van schilders, het aantal bedrijven en de verdeling van werkzaamheden.

Uit het rapport blijkt dat een gemiddeld schilders- en glaszettersbedrijf 64 procent van de omzet in opdracht van particulieren realiseert.

 

Ruim de helft (54%) van de omzet wordt gerealiseerd middels het uitvoeren van buitenschilderwerk, terwijl binnenschilderwerk goed is voor 26 procent van de omzet. Opvallend is ook dat 65% van de schildersbedrijven behangwerk uitvoert volgens het onderzoek. Een procent meer dan bedrijven die glaswerkzaamheden uitvoeren. 

 

Wat verder opvalt is dat slechts 3% van de ondernemers in de schilderswereld vrouw is en dat 10% van de schildersbedrijven is opgericht voor 1990. Van alle schildersbedrijven in Nederland komen de minste uit de provincie Zeeland, namelijk slechts 299. De provincie Zuid-Holland huisvest de meeste schilders, te weten 2650.

Onderstaande afbeelding toont de dichtheid van schilders en glaszetters op basis van postcodecijfers.

 

De organisatie baseert de cijfers onder meer op een enquête onder schildersbedrijven en gegevens van de Kamer van Koophandel.
Meer informatie is terug te lezen via de website van Marktdata.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen