Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Pensioenverplichting voor zzp-schilders blijft

Schilder

Zzp-schilders blijven verplicht om pensioen op te bouwen bij het pensioenfonds BPF. Dat heeft de rechter gisteren besloten.

De rechtszaak die Zelfstandigen Bouw tegen het fonds had aangespannen is voor die organisatie in een teleurstelling geëindigd.

Zelfstandigen Bouw meende goede argumenten te hebben om juridisch af te dwingen de verplichting af te schaffen. De rechter haalt daar nu een streep door. Zzp’ers zijn en blijven verplicht voor hun pensioen sparen bij het Bedrijfstak Pensioen Fonds (BPF) Schilders, dat beheerd wordt door uitvoeringsorganisatie PGGM.

Volgens de rechter spelen twee argumenten een belangrijke rol in de uitspraak: A: De verplichtstelling werkt in de schilderssector niet merkbaar concurrentie beperkend en B: De verplichtstelling heeft de sociale doelstelling om voor iedereen in de schilderssector pensioen op te bouwen.

Mieke van Veldhuizen, werknemersvoorzitter van BPF Schilders is blij met de uitspraak, stelt ze op de site van het BPF ‘Wij zijn ervan overtuigd dat de zelfstandigen er goed aan doen om pensioen op te bouwen bij BPF Schilders. De uitspraak van de rechter is volgens onze verwachting en daar zijn wij blij mee. Voor de zelfstandigen zijn er veel voordelen van pensioenopbouw bij BPF Schilders. Zo hebben wij de afgelopen 10 jaar een gemiddeld rendement gehad van 8% en krijgt de deelnemer gemiddeld twee tot drie keer zoveel pensioen dan hij aan premie heeft ingelegd. Door de collectieve opbouw met collega’s uit de schilderssector, zijn de kosten lager en is er minder risico.’

Zelfstandigen bouw reageert uiteraard teleurgesteld. Voorzitter Charles Verhoef in een persbericht: ‘De meeste zzp-schilders willen van die pensioenplicht af. Het is niet uit te leggen waarom een zzp- timmerman wel zelf mag weten hoe hij spaart voor zijn oude dag, maar dat deze vrijheid niet aan een zzp-schilder wordt gegund. Duizenden schilders blijven nu in de wurggreep van het schilderspensioenfonds. Wij beraden ons nog op vervolgstappen.’
Tegen deze uitspraak van de rechter is beroep mogelijk.

Bron: SchildersVak.nl

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen