Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Meerderheid erkend Betere Schilders bereid zij-instromers kans te geven

Schilder

Maar liefst 75% van alle Betere Schilders wil zij-instromers een kans geven door te groeien in hun bedrijf, zo blijkt uit de ledenenquete onder de bijna 500 Betere Schilders. Teven gaf 87% van de respondenten aan geïnteresseerd te zijn in het volgen van vakgerichte trainingen.

De enquete werd uitgevoerd onder ruim 200 erkend Betere Schilders uit het gehele land, alhoewel bijna 20% van de respondenten in de provincie Noord-Brabant gevestigd zijn.


Kansen geven

Op de vraag 'Bent u bereid een zij-instromer een kans te geven?' antwoordde zo'n 19% met een kort 'Jazeker'. Exact 40% gaf aan dit te willen indien het bedrijf een klik heeft met de betreffende zij-instromer. 16% van de ondervraagden gaf aan dit alleen te overwegen tegen een lager tarief. Een kwart gaf aan hier geen interesse in te hebben, bijvoorbeeld vanwege de wens niet verder te groeien met het bedrijf.
Mensen uit de bijstand zijn opvallend genoeg ook welkom bij de meeste schildersbedrijven. Zo gaf 17% aan hen een kans te willen geven, terwijl 38% dit overweegt indien zij een klik met de betreffende persoon hebben. 15% zou dit overwegen tegen een lager tarief en 30% staat hier niet voor open.
Nick Polm van De Betere Schilder: "Hele positieve cijfers waaruit eens te meer blijkt dat er genoeg werkplekken beschikbaar zijn in de schildersbranche. Hier gaan wij zeker wat mee doen."

 

Trainingen volgen

In de enquete werd ook onderzoek gedaan naar de interesse in het volgen van trainingen via De Betere Schilder, in samenwerking met Savantis. Van de respondenten antwoordde 37% met 'Ja' op de vraag 'Zou u gebruik maken van een trainingsaanbod via De Betere Schilder als dat voordeliger is dan een training via een andere aanbieder?' Vrijwel de helft van de ondervraagden gaf aan dat dit 'afhankelijk is van welke trainingen dit zijn'. Slechts 13% heeft hier geen interesse in. Polm: "Ook hier weer mooie cijfers. Het blijkt dat men graag wil bijleren, we kregen dan ook veel leuke suggesties voor het trainingsaanbod. Wordt vervolgd!"

 

 

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen