Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Staat en pensioenfonds schilders gedagvaard

Schilder

Als een bemiddelingspoging vóór 1 januari 2018 niet lukt moeten Bedrijfstakpensioenfonds (Bpf) Schilders en de staat zich bij de rechter verantwoorden.

Het uitbrengen van de dagvaarding is een nieuwe stap in de strijd tegen de verplichte deelname. Eerder mislukte een poging om dispensatie te krijgen voor zelfstandige schilders die uit het pensioenfonds willen stappen. Dispensatie is volgens het fonds echter in strijd met het principe van evenwichtige belangenbehartiging en niet in het belang van zzp’er zelf zijn.

 

Nadat de zelfstandigenorganisatie dreigde de staat en het pensioenfonds te dagvaarden, nam het ministerie van Sociale Zaken (SZW) het initiatief voor een bemiddelingspoging. Eind oktober vond hierover bij SZW een gesprek plaats. Voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw zegt dat hij daarna twee namen heeft genoemd van onafhankelijke bemiddelaars, maar dat SZW daar tot nu niet op heeft gereageerd. De deadline voor een geslaagde bemiddelingspoging, 1 januari 2018, komt nu heel dichtbij. Als dat wel lukt, dan gaat de rechtszaak niet door. De zaak staat voor 10 januari op de agenda.

Het pensioenfonds stelt dat zij alleen een regeling uitvoeren en wijst naar de sociale partners die de regeling hebben afgesproken en een verplichtstelling hebben aangevraagd bij SZW. 

 

Zelfstandige schilders zijn de enige zzp’ers die verplicht zijn zich aan te sluiten bij een bedrijfstakpensioenfonds. De meeste zzp-schilders willen af van die verplichting. "Dat is ook gebleken uit de diverse onderzoeken die wij hebben uitgevoerd. Maar schilders willen bovenal een keuze hebben in de partij waar zij hun pensioen opbouwen," aldus Nick Polm van De Betere Schilder.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen