Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Leo Scholten na 5 eerdere nominaties nu winnaar Nationale SchildersVakprijs

Schilder

De negende editie van de Nationale SchildersVakprijs vond plaats in het beroemde Amstel Hotel te Amsterdam en kende alleen maar winnaars.

In het fameuze hotel, welke momenteel door oud-winnaar Schildersbedrijf Hoogstraten onder handen wordt genomen, kwamen zo'n 100 gasten bijeen in de zogehten Spiegelzaal. Vanwege een tekort aan (bijzondere) nieuwbouwprojecten waren er niet zes, maar vijf prijzen te winnen:

 • De Overallprijs
 • De Publieksprijs
 • De Klanttevredenheidspluim
 • Winnaar in categorie Decoratie- en restauratieschilderwerken
 • Winnaar in categorie Onderhoudsschilderwerk

 

Overallprijs ook naar winnaar categorie Decoratie- en restuaratieschilderwerken

De winnaar van de Overallprijs, Leo Scholten Schilder- en Restauratiewerken uit Huissen, won ook in de categorie Decoratie- en restauratieschilderwerken met zijn project.
Het bedrijf verzorgde de restauratie -en grotendeels reproductie- van de schilderingen in het interieur van de Dyonisiuskerk in de Tilburgse wijk Het Goirke. Met de winst mocht het bedrijf zich na vijf eerdere nominaties dit keer wél de winnaar noemen. Directeur Scholten: “Restauratie van schilderwerk is balanceren tussen iets doen en niets doen. Doe je niets dan ben je de verfsnippers kwijt, doe je iets dan moet je je inhouden om het niet mooier te maken dan het van zichzelf al is. Tilburg was daarvan een goed en in meters gemeten goed voorbeeld.”

Het decoratie- en restauratieschildersvak staat in Nederland op een voortreffelijk niveau, constateert de jury

 

Publieksprijs & Klanttevredenheidspluim naar Schildersbedrijf de Graaf

Met de restauratie van de monumentale vergaderzaal van de Rijksuniversiteit Groningen wist directeur Peter Bult liefst 800 stemmen te bemachtigen waardoor het bedrijf de Publieksprijs won. Ook de Klanttevredenheidspluim werd door het schildersbedrijf in de wacht gesleept, omdat dat de klant van De Graaf het meest positief over het uitgevoerde werk was.

 

Categorie Onderhoudsschilderwerk

De jury koos in deze categorie uit vijf enorm verschillende projecten, namelijk een totaalonderhoudsproject, een buitenschilderproject, twee (overwegend) interieurschilderprojecten en een metaalconserveringsproject (waarvoor externe expertise werd ingeschakeld). De keuze van de jury viel op een project waar de ondernemer 'met grote passie en in nauw overleg met de opdrachtgever los gegaan is met allerhande schildertechnieken'. Met het eclectische woonhuis in Culemborg won Vakwerkhuis dan ook terecht de categorie Onderhoudsschilderwerk. 

 

De winnaars v.l.n.r.: Dick Boersma (Vakwerkhuis), Leo Scholten (Leo Scholten Schilder- en Restauratiewerken), Peter Bult (Schildersbedrijf de Graaf)

Eén van de winnende projecten: de Goirkese Kerk Tilburg

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

 • Getoetste schilders
 • Jarenlange garantie
 • Klachtenprocedure
 • Klanttevredenheid: 9,0
 • 9% BTW-tarief
 • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen