Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Lage btw-tarief naar 9% en opdrachtgeversverklaring voor Wet DBA

Schilder

Vandaag is het regeerakkoord gepresenteerd waardoor veel regels op de schop gaan. Wij zetten de belangrijkste veranderingen voor uw bedrijf op een rij. Wat verandert er voor het schildersbedrijf in de toekomst?

Laag btw-tarief naar 9%

Voor schildersbedrijven zal de belangrijkste wijziging de verhoging van het lage btw-tarief zijn. Deze maatregel is het gevolg van de komst van 2 in plaats van 4 belastingschijven. Vanaf 2019 zal de consument hierdoor 9 in plaats van 6% btw moeten betalen op schilderwerk aan woningen van 2 jaar en ouder. Ook het plaatsen en vervangen van isolatieglas zal hierdoor een btw-tarief van 9% krijgen. Lees hier meer over de lage btw regeling.

 

Loondoorbetaling bij ziekte

Werkgevers met maximaal 25 werknemers hoeven zieke medewerkers nog maar 1 jaar in plaats van 2 jaar door te betalen. Voor het tweede jaar komt er een gezamenlijke verzekeringspot waar alle ondernemers aan mee betalen.

 

Geen modelovereenkomst meer

De modelovereenkomsten, zoals geregeld in de Wet DBA, worden vervangen door opdrachtgeversverklaringen in de vorm van webmodules. Daarbij kunnen bedrijven die een zelfstandige inhuren een online vragenlijst invullen, op basis waarvan ze alvast kunnen zien hoe de Belastingdienst die overeenkomst beoordeelt. Het eerste jaar zullen er bovendien minder strenge controles plaatsvinden met betrekking tot de Wet DBA.

 

Winstbelasting bedrijven omlaag

Het kabinet zet het mes in de vennootschapsbelasting die nv’s en bv’s betalen over hun winst. Het tarief voor winst tot 200.000 euro gaat van 20% naar 16%. Voor hogere winsten daalt het tarief van 25% naar 21%.

 

Geen verplichte AOV en minimumtarief zzp’ers

Er komt vooralsnog geen verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers. Ook mogen zzp’ers zelf hun pensioenopbouw regelen, al is dit voor schilders helaas nog niet het geval.

De zzp’er moet vanaf 2019 een minimaal uurtarief hanteren tussen de 15 en 18 euro. De maatregel zal hoogstwaarschijnlijk niet voor u gelden, deze is namelijk bedoeld om ‘de ergste uitwassen aan de onderkant’ tegen te gaan.

 

Zelfstandigenaftrek omlaag

De zelfstandigenaftrek voor zzp’ers wordt verlaagd vanwege de invoering van het lagere tarief van de vlaktaks.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen