Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Mogelijk snelle oplossing conflict schilderpensioen

Schilder

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken is bereid een onafhankelijke bemiddelaar beschikbaar aan te stellen in het conflict tussen belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw en het bedrijfspensioenfonds Schilders (BPF). De zzp-organisatie dreigde in juni nog met een rechtszaak tegen het pensioenfonds en de staat.

Inzet is de lange strijd over de verplichte deelname van zzp-schilders aan het schilderspensioenfonds. Zelfstandigen Bouw wil die verplichting van tafel, temeer omdat schilders nagenoeg de enige zzp’ers zijn die deze verplichting opgelegd krijgen.

 

‘Wij willen alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat zzp-schilders geen premie meer aan het pensioenfonds hoeven te betalen, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw in het Het Financieele Dagblad.

 

Verhoef geeft in een reactie aan dat de bemiddelingspoging niet betekent dat de eerder aangezegde rechtszaak is opgeschort. ‘Waarschijnlijk volgende week wordt de dagvaarding uitgebracht. Een succesvolle bemiddeling zal weliswaar sneller resultaat opleveren dan een rechtszaak. Zo niet, dan volgt alsnog de gang naar de rechter.’

 

Het conflict illustreert de problemen die de laatste jaren zijn ontstaan door de enorme toename van het aantal zzp’ers. Veel zzp’ers pleiten ervoor om vrij te zijn hoe ze als ondernemer met hun pensioen om willen gaan. Klijnsma voorziet problemen op langere termijn en ziet graag dat verplicht pensioensparen voor alle werkende Nederlanders moet gelden.

 

 

Bron: SchildersVakkrant

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen