Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Erkend Betere Schilder hele jaar vol met buitenwerk en uurtarief van ruim 41 euro

Schilder

Uit recent onderzoek onder een groot deel van de 450 erkend Betere Schilders is gebleken dat de aangesloten schildersbedrijven goed vol zitten en een uurtarief rekenen van gemiddeld € 41,10. De erkend Betere Schilder waardeert het eigen keurmerk daarnaast met een 8.

In het onderzoek werd daarnaast onder meer gevraagd naar ideeën om het tekort aan (bekwame) schilders op te lossen.

 

Meer dan een plaatje op de gevel

Op de vraag “Hoe waardeert u De Betere Schilder” werd zeer positief gereageerd met een gemiddelde van een 8,0. Zo beaamt ook Geert Hermkens van Hermkens Glas & Schilderwerken: “Goede betaalbare vereniging die méér is dan een plaatje op de gevel van het schildersbedrijf.”

Op de vraag wat de belangrijkste reden is lid te zijn van De Betere Schilder geeft liefst 48% aan dit te zijn vanwege de zekerheid en het vertrouwen dat het keurmerk hen klanten geeft. Ruim 30% geeft aan met name lid te zijn om zodoende te onderscheid te maken tussen vakschilders en ‘beunhazen’.

De nieuwsbrief die men maandelijks ontvangt van De Betere Schilder waarderen de schilders gemiddeld met een 7,7.

“Naast persoonlijk contact is het voor ons erg belangrijk regelmatig te peilen of wij nog op de juiste manier bezig zijn voor onze aangesloten schilders. Stilstand is achteruitgang, dus proberen wij continu met noviteiten aan te komen voor de schilders, dit onderzoek helpt daarbij,” aldus Rob Polm, eigenaar van Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder.

 

Uurtarief van boven de 41 euro

Naast het oordeel over De Betere Schilder zelf, werd er ook gevraagd naar diverse andere zaken.

Ruim 83% van de ondervraagde schilders geeft aan tenminste tot het einde van 2017 vol te zitten met buitenschilderwerk. 15% geeft daarnaast aan zelfs tot en met de zomer van 2018 vol te zitten. Hij of zij rekent daarbij een gemiddeld uurtarief van € 41,10.

Zo’n 56% werkt soms tot regelmatig samen met een ander schildersbedrijf. Ruim 20% doet dit echter helemaal nooit.

 

Tekort aan vakschilders

Dat er sinds enige tijd een tekort aan vakschilders dreigt, is bij velen bekend. Ongeveer de helft van de erkend Betere Schilders heeft dan ook de behoefte aan één of meerdere bekwame schilders. Op de vraag hoe dit tekort is op te lossen werd meerdere keren aangegeven dat de opleidingen strenger te maken en het financieel aantrekkelijker te maken schilders op te leiden.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen