Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Invoering Wet DBA tot juli 2018 uitgesteld

Schilder

De overheid schort de handhaving van de Wet DBA een half jaar langer op. Dat betekent dat zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers geen boetes of naheffingen kunnen krijgen tot 1 juli 2018.

De Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties, die schijnzelfstandigheid moest tegengaan, werd afgelopen november in de ijskast gezet, tot tenminste 1 januari 2018. Echte 'boeven' worden wel aangepakt, benadrukte staatssecretaris Wiebes destijds.

Aan die situatie verandert niets. De Belastingdienst blijft optreden tegen kwaadwillenden, oftewel zzp'ers die 'opzettelijk een situatie van evidente schijnzelfstandigheid laat ontstaan of voortbestaan'. De handhaving richt zich nu eerst op de ernstigste gevallen, schrijf Wiebes.

Het gaat hierbij niet om een zelfstandige bij wie er onduidelijkheid is over de gezagsrelatie, maar om gevallen waarin opdrachtgevers opereren in 'een context van opzet, fraude of zwendel'.

Maar zolang er nog geen duidelijkheid is over nieuwe arbeidswetgeving, krijgen alle overige opdrachtgevers en opdrachtnemers dus nog ruim een jaar geen naheffingen en boetes. Het is aan het nieuwe kabinet om daar keuzes in te maken. Dat moet zzp'ers en hun opdrachtgevers voldoende tijd geven om hun werkwijze indien nodig aan te passen. 

 

Bron: RTL Z

 

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen