Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Na drie jaar eindelijk nieuwe Meesterschilders

Schilder

Vier studenten – Jan Börchers, Matthijs Huitema, Arjen Kooij en Arjen de Ruijter – behaalden met succes hun diploma na het volgen van twee uitstroomvarianten voor de opleiding Specialist schilder, namelijk Specialist decoratie/restauratie en Specialist decoratie/interieur. Omdat zij de beide opleidingen met goed resultaat hebben gevolgd, ontvangen zij van Savantis Vakcentrum de Meestertitel, de hoogst haalbare kwalificatie binnen de schildersbranche.

De titel 'Meesterschilder' is voor het laatst in 2013 uitgedeeld. Maar 9 november jongstleden was het weer zover, toen vond de diploma-uitreiking plaats van de specialist schildersopleiding bij MBO Amersfoort. 

De twee uitstroomvarianten van de opleiding Specialist schilder die de studenten volgden, werden gegeven op niveau 4. Het zijn kaderopleidingen die zowel in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) als in de beroepsopleidende leerweg (BOL) worden gegeven. ROC MBO Amersfoort heeft een BBL-opleiding voor Specialist schilder. Vakscholen als Nimeto, Sint Lucas en Cibap verzorgen de vierjarige BOL-opleiding voor Specialist schilder.

Vaktechnische competenties

“Het onderwijs is gebaseerd op algemene en technische competenties. Algemene competenties zijn bijvoorbeeld samenwerken, overleggen, adviezen opstellen of het inspelen op behoeften en verwachtingen van een potentiële opdrachtgever”, aldus Johan van Nieuwenhuizen, vakdocent aan MBO Amersfoort.

Hij vervolgt: “Naast algemene competenties zijn er ook de vaktechnische competenties. Hierbij oefenen de studenten het inzetten van materialen en middelen voor specialistische technieken en trainen zich in vakdeskundigheid. Bekende voorbeelden zijn het verwerken van specialistische wandafwerkingsproducten of het maken van hout- en marmerimitaties. De opgeleide studenten werken zoveel mogelijk zelfstandig, maken presentaties en werkvoorbereidingen met digitaal aangeboden lesstof.”

Aad van der Star overhandigde vervolgens namens Savantis Vakcentrum de vier geslaagden de ‘Meestertitel’. Van der Star: “Dit is een topprestatie, want de uitreiking van een meesterdiploma komt zelden meer voor. Voor het laatst was dat drie jaar geleden. Dit resultaat is uniek binnen de opleidingen voor de schildersbranche. Het is een teken dat jullie gevoel hebben voor de materie qua vakinhoudelijke kennis en klantgericht denken.”

 
Lees meer op SchildersVAK.nl

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen