Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Vrijstelling verplicht pensioenfonds mogelijk

Schilder

BPF Schilders heeft ingestemd met dispensatie voor zelfstandige schilders in het pensioenfonds. Dat meldt Zelfstandigen Bouw (ZBo), de belangenbehartiger van zzp’ers in bouw en afbouw.

Naast De Betere Schilder strijdt ook Zbo al jaren tegen het verplichte schilderspensioen voor zelfstandige schilders.
De organisatie spreekt dan ook van een doorbraak.

Het schilderspensioenfonds is bereid zzp’ers op individuele basis vrij te stellen van de verplichting pensioen op te bouwen bij het fonds. Voorwaarde is wel dat dit wettelijk mogelijk is en dus geregeld wordt. Ook moeten de zzp-schilders die uit het fonds stappen elders pensioen opbouwen tegen minimaal dezelfde premie.

“De regels staan individuele dispensatie niet in de weg. Ik heb dan ook goede hoop dat dit in de loop van volgend jaar geregeld is”, zegt Zbo-voorzitter Charles Verhoef. Hij verwacht dat veel schilders dispensatie zullen aanvragen. BPF heeft ook beloofd iets te doen aan de administratieve rompslomp voor zzp’ers. Om de premie vast te stellen, moeten zzp-schilders nu ieder jaar een waslijst aan vragen over hun bedrijfsresultaat beantwoorden. “Daar lopen zij al jaren tegenaan. BPF gaat nu kijken of dat afgeschaft kan worden.”

"Grote stap vooruit"
Ook Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder spreekt van een grote stap vooruit met de dispensatie. Directeur Rob Polm: "Eindelijk hebben schilders straks de keuze voor een ander pensioen te kiezen. Het is afwachten hoe de dispensatieregeling gaat werken en hier zullen wij dan ook kritisch naar kijken, maar dat dit een grote stap voorwaarts is, dat is duidelijk."


terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen