Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Ontduiken pensioenplicht nog steeds aan de orde bij schilders

Schilder

Zoals bekend zijn er nog steeds schilders die zich bij de Kamer van Koophandel inschrijven als klusjesman om zo de pensioenplicht te ontlopen. Het Financieel Dagblad wijdde hier deze week een artikel aan.

Ondanks de vele protesten, waaronder van De Betere Schilder, over de pensioenverplichting en met name het gebrek aan keuzevrijheid is de pensioenplicht bij zelfstandige schilders nog altijd van toepassing. De verplichtstelling werd ongeveer een jaar geleden op voorspraak van OnderhoudNL, FNVBouw en CNV Vakmensen verlengd door Staatssecretaris Klijnsma.

Markt afspeuren

Het pensioenfonds geeft aan 'een gelijk speelveld tussen alle schilder te willen realiseren'. Om te zien of iedereen wel premie betaalt speurt het fonds actief de markt af. Men bezoekt regelamtig schilders die zich voordoen als klusjesman en bekijkt de boekhouding. Ook wordt gekeken naar hoe schilders zich op sociale media presenteren.


Uit eerdere publicaties van De Betere Schilder is gebleken dat erg veel schilders niet blij zijn met de pensioenverplichting en het gebrek aan keuzevrijheid voor een pensioen. Veel schilders geven aan bewust voor zelfstandig ondernemerschap te hebben gekozen vanwege de keuzevrijheid die het hen biedt.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen