Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

2016 kan natste jaar ooit worden

Schilder

Vervelend nieuws voor schilders: volgens weerbureau Weeronline kan 2016 het natste jaar in de geschiedenis van Nederland worden. Deze voorspelling is uiteraard geen leuk nieuws voor vakschilders in Nederland, maar wel degelijk belangrijk om rekening mee te houden.

Was het in het midden van het land -De Bilt- flink nat, in het zuiden en westen is het tot nu toe extreem nat. ,,Het zuiden heeft zelfs een recordnatte eerste helft gehad. Dat komt vooral door de zware plensbuien die we hebben gehad aan de start van de zomer'', aldus een woordvoerder van Weeronline.

In Maastricht viel 549 millimeter, sinds 1906 is er nog nooit zoveel regen gevallen. Op 20 juni heeft het in Rotterdam 14,5 uur lang geregend. Door de extreem zachte winter is het jaar tot nu toe ook warm verlopen.

Een reden voor het bijzonder natte weer is niet simpel te geven volgens weerbureau Weerplaza. ,,De jaarlijkse variabiliteit zorgt nu eenmaal voor drogere en nattere jaren. Wel lijkt El Niño ook een rol te spelen. In het jaar na een sterke El Niño is het eerste half jaar in Nederland vaak bovengemiddeld nat."

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen