Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Bijna driekwart zzp-schilders kiest liever niet voor Pensioenfonds Schilders

Schilder

Uit de pensioen-enquête, uitgevoerd door Zelfstandigen Bouw, blijkt dat van de ruim 1.300 respondenten liefst 72% geen vrijwillig pensioen zou opbouwen bij het Pensioenfonds Schilders indien dit niet verplicht was.

Zelfstandige schilders zijn verplicht deel te nemen aan het Pensioenfonds Schilders. Enige tijd geleden bracht het BPF Schilders naar buiten dat liefst 75% van de zzp-schilders 'blij' is met het BPF Schilders. Een publicatie die Zelfstandigen Bouw openlijk betwijfelde en daardoor besloot hier zélf onderzoek naar te doen. 


De uitslag van de zogeheten pensioen-enquête van Zelfstandigen Bouw biedt echter volledig andere inzichten. Zo blijkt dat van de ruim 1.300 respondenten liefst 72% geen vrijwillig pensioen zou opbouwen bij het Pensioenfonds Schilders indien dit niet verplicht was. Ook interessant is de uitkomst dat ruim de helft van de ondervraagden (57%) het contact met medewerkers van het pensioenfonds als 'onplezierig' heeft beoordeeld.Dit zijn echter niet de enige zaken die schilders tegenstaan bij het Pensioenfonds Schilders, zo blijkt uit de pensioen-enquête

Vroegpensioen:

92 % van de respondenten vind het onterecht dat een schilder die vóór 2014 als zelfstandige is begonnen zijn vroegpensioenrechten is kwijtgeraakt. Dit betekent voor sommigen een verlies van wel € 6.000 aan opgebouwd pensioen.Arbeidsongeschiktheid:

Een schilder in loondienst die arbeidsongeschikt wordt krijgt automatisch premievrije voortzetting van zijn pensioen tot zijn AOW. Dit kost hem niets. Een zelfstandige schilder die arbeidsongeschikt raakt, heeft dit recht maximaal 3 jaar en moet bovendien jaarlijks een dure medische keuring ondergaan. 98% van de respondenten vindt dat onterecht.Kosten en bestuurdersvergoedingen:

97% van de respondenten vindt de kosten van het Pensioenfonds en de vergoedingen van bestuurders erg hoog. Een bestuurslid ontvangt € 1.600 per vergadering en € 5.200 per jaar voor het behandelen van mailtjes.Zelfstandigen Bouw dringt bij (onder meer) het BPF Schilders dan ook aan op een herziening van de pensioenregels en concludeert dat het 'draagvlak voor het BPF Schilders bij de zzp-schilders ver te zoeken is'.

Hebt u úw stem nog niet laten horen, doe dit dan via www.schilders-pensioen.nl

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen