Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Enquête schilderspensioen, is bij u de maat vol?

Schilder

Zelfstandigen Bouw is een protest-enquête begonnen onder zzpérs over het (verplichte) schilderpensioenfonds. ‘Wij krijgen veel klachten, terwijl het fonds beweert dat de zzp’ers juist heel tevreden zijn.’

Centrale vraag in de grote enquete is dan ook of u als zzp-schilder blij bent met het verplichte schilderspensioen. Volgens het Pensioenfonds Schilders zijn zelfstandige schilders namelijk blij met het fonds en de verplichte keuze.

Naast Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder knokt ook Zelfstandigen Bouw al jarenlang tegen de bestaande verplichting voor zzp-schilders om deel te nemen aan het Pensioenfonds Schilders. Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw: "Deze schilders zijn dubbel de dupe van de arrogantie onder pensioenfondsbestuurders. Deze bestuurders met hun torenhoge vergoeding van 1600 euro voor een dagje vergaderen en 5200 euro vergoeding voor het lezen van mailtjes vinden dat zzp’ers nog minder pensioenrechten horen te krijgen dan werknemers. Maar daarvoor wel dezelfde torenhoge premie moeten betalen."

Het Pensioenfonds Schilders is er zelf van overtuigd dat zij u een dienst bewijzen door u verplicht pensioen op te laten bouwen.
Maar is dit wel zo?


Verhoef vervolgt: "En nu beweert dit pensioenfonds ook nog dat de zzp-schilder blij is met zijn verplichte schilderspensioen. Dit zijn geen pensioenfabels meer. Dit is pensioenbedrog. Hoog tijd om de zelfstandige schilder te verlossen van deze pensioenbedriegers. En hoog tijd om massaal te laten weten dat zelfstandigen geen enkele behoefte hebben om verplicht deel te nemen aan dit failliete pensioenstelsel."

Laat ook weten of u wel of niet blij bent met het verplichte schilderspensioen en laat uw mening horen.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen