Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Toelatingseisen bij De Betere Schilder verscherpt

Schilder

Vanaf vandaag kunnen alleen nog schilders met een afgerond Gezel-diploma (niveau 3) toetreden als erkend Betere Schilder. Voorheen was het minimale opleidingsniveau Adspirant-Gezel (niveau 2).

Om de scholing van schilders te stimuleren en De Betere Schilder nog meer als sterk keurmerk te presenteren is het van belang deze stap te zetten en de toelatingseisen te verscherpen.

Het is noodzakelijk als schildersbedrijf verstand te hebben van zaken als calculeren. Ook speelt mee dat het algehele niveau van schilderend Nederland al jaren daalt, met deze stap hoopt Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder een signaal af te geven dat een adequate scholing erg belangrijk is. Daarnaast signaleert De Betere Schilder een grote behoefte bij kwaliteitsschilders naar een sterk keurmerk zonder poespas, na de samensmelting van OnderhoudNL en het voormalige AF-Erkend keurmerk.

Opdrachtgevers weten De Betere Schilder steeds beter te vinden en zijn steeds kritischer, reden des te meer om nu over te gaan tot een verscherping van de toelatingseisen. Overigens is er nog steeds in specifieke gevallen dispensatie mogelijk. Het zou ook vreemd zijn een vakschilder met meer dan 30 jaar ervaring en alle benodigde kennis het lidmaatschap te weigeren, hier zijn echter wel strikte regels voor opgesteld.

In overleg met de aangesloten schildersbedrijven in de Ledenadviescommissie is dus besloten nog kritischer naar aanmeldingen te kijken. Zij waren het er immers unaniem over eens. “Dit versterkt het keurmerk alleen maar voor de andere schilders,” aldus Ron Boumans van Boumans Schilderspecialist en tevens examinator bij Savantis Vakcentrum voor Vmbo- en Mbo-instellingen.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen