Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

VAR verdwijnt definitief, modelovereenkomst nu beschikbaar

Schilder

Op dinsdag 2 februari 2016 is een meerderheid van de Eerste Kamer akkoord gegaan met de komst van de zogeheten Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Hierdoor komt de huidige Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) per 1 mei a.s. te vervallen. Erkend Betere Schilders kunnen vanaf de start gebruikmaken van de modelovereenkomst van De Betere Schilder.

Per sector komen er modelovereenkomsten. Deze door de Wet DBA voorgeschreven modelcontracten zijn voor zowel opdrachtgevers als zzp’ers bedoeld als bewijs dat er geen sprake is van een dienstbetrekking. De Belastingdienst gaat het eerste jaar niet actief handhaven op arbeidsrelaties van zzp’ers, maar doet dat vanaf 1 mei 2017 wel met terugwerkende kracht. Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder heeft als keurmerk en belangenbehartiger reeds een modelovereenkomst laten opmaken. 

Voorbeeldovereenkomst voor erkend Betere Schilders
Met behulp van de zelf ingevulde voorbeeldovereenkomst van De Betere Schilder is goedkeuring van De Belastingdienst gemakkelijk aan te vragen en kunnen erkend Betere Schilders zzp’ers inhuren gedurende een langere periode en bij meerdere opdrachten.

Schildersbedrijven blijven altijd zelf verantwoordelijk voor het gebruiken van voorbeeldovereenkomsten en het toetsen van de wijze waarop zij hun opdrachtnemers inzetten. De opdrachtgever moet ook echt handelen naar wat er is vastgelegd en niet totaal anders te werk gaan dan er is overeengekomen.

Mocht u meer informatie willen bel of mail ons dan gerust.
U kunt de modelovereenkomst hier downloaden

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen