Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

De Studieclub Schilders leeft weer!

Schilder

Na jarenlange afwezigheid zijn dit jaar de Studieclub Zuid-Holland én de Studieclub Noord-Holland teruggekeerd en zijn er ook plannen om in Zeeland een Studieclub Schilders (SCS) op te richten.

Een van de bestuursleden van de SCS Zuid-Holland is Nick Polm, tevens mede-eigenaar van De Betere Schilder. “Als bestuurslid omarm ik het gezamenlijke doel om de deskundigheid van betrokkenen in de schildersbranche te vergroten en kennis veelvuldig te delen met elkaar.”

Tijd voor een nadere kennismaking met de oprichtster van de SCS Zuid-Holland, Annelies Cluistra, en te vragen naar het hoe en waarom van de studieclubs in Nederland.

 

Nick: Wat heeft je doen besluiten om in Zuid-Holland weer een Studieclub Schilders op te richten?

Annelies: Je hoeft geen professor te zijn om te zien dat de schilderswereld in beweging is. Wijzigingen in wetgeving, de economische crisissituatie en de commercie maken dat je je steeds moet blijven ontwikkelen. Ik merk in de markt dat dit veel te weinig gebeurt. Bedrijven hebben hun opleidingsbudgetten al bijna opgemaakt, investeren alleen nog in langdurig zittend UTA personeel en steken mijns inziens te weinig in de ontwikkeling van de uitvoerende medewerkers. Sommigen kiezen hier bewust voor, anderen zijn hiertoe gedwongen door slechte prijzen en harde concurrentie in de markt. Elke euro telt. 
Het zou te makkelijk zijn het opleidingsvraagstuk alleen bij de werkgever te leggen. Elke werknemer moet zich ook afvragen of hij nog goed bezig is. Ben ik zelf nog wel van deze tijd? Hoe kom ik aan nieuwe kennis? Ken ik de nieuwste producten nog wel. Wij als studieclub vinden dat mensen zich zelf moeten ontwikkelen. In Zuid-Holland was niet zo’n club, terwijl er wel de bereidheid was.

 

Nick: Waarom is er eigenlijk een Studieclub Schilders, schilders hebben het toch al enorm druk?

Annelies: De studieclub Schilders is er juist voor schilders die het druk hebben! Het lukt heel weinig mensen om nog echt een officiële opleiding te volgen. Zorg thuis wordt vaak gedeeld tussen man en vrouw en ook het werk eist veel van medewerkers. Daarom is juist een laagdrempelige studieclub avond (meestal 2 uurtjes per maand) een leuke aanvulling.

We hopen dat we schilders op deze manier toch kennis kunnen laten maken met nieuwe ontwikkelingen, zonder dat ze zich direct moeten inschrijven voor een cursus of opleiding met de daarbij behorende verplichtingen.

 

Nick: Hoeveel studieclubs zijn er en kan elke vakschilder er bij één terecht? En wat kost dit?

Annelies: Er zijn op dit moment veel studieclubs in Nederland. Sommigen zijn nog in oprichting en anderen bestaan al jaren. Elke vakschilder mag lid worden, maar ook andere mensen uit de branche! Iedereen die de schildersbranche een warm hart toe draagt. De verschillende studieclubs kennen allemaal hun eigen bestuur en het lidmaatschap varieert van gratis tot ongeveer 25 euro per jaar. Op de kaart zie je de verschillende studieclubs.

Schilder studieclubs in Nederland

 

Nick: Zijn er al activiteiten het komende seizoen gepland en kan de schilder zich hier voor aanmelden?

Annelies: Absoluut. Er worden heel veel activiteiten georganiseerd. Voor alle activiteiten in Zuid Holland kan gekeken worden op de website. Het is een zeer gevarieerd programma met workshops en lezingen over onder andere garantie, decoratieve technieken, spuittechnieken, meerwerk verkopen etc.

 

Nick: Kunnen jullie nog vrijwilligers gebruiken, waarvoor?

Annelies: Er zijn nog enkele vrijwilligers nodig. Zo zoeken we nog 2 echte ondernemers die onze studieclub kunnen bijstaan. Het liefst eentje uit de regio Rotterdam en eentje uit de regio Den Haag. Het is erg belangrijk om een klankbord daarin te hebben. We zouden het ook erg leuk vinden om volgend jaar een ‘Ondernemerscafé’ te organiseren en hiervoor hebben we wel ondernemers nodig om dit samen met ons te organiseren.

 

Nick: Wat zijn de toekomstplannen voor de landelijke studieclub Schilders?

Annelies: De toekomstplannen van de studieclub Schilders moeten nog verder uitgewerkt worden. In het jaar 2015-2016 heeft de landelijke studieclub zich ten doel gesteld om opnieuw landelijke dekking te realiseren. Op dit moment worden er daarom ook clubs opgestart in Drenthe en Groningen, plekken waar nu geen studieclub is. Ook in de Betuwe/Rivierenland wordt getracht om een studieclub op te zetten.

Daarnaast zal ook de vakwedstrijd verder uitgebouwd worden. Het is hartverwarmend om elk jaar te zien hoeveel schilders hier aan mee doen. Dit jaar is het deelnemersaantal gestegen naar 120.

 

Nick: Heeft de Studieclub Schilders niet een te stoffig imago? Of mikken jullie juist op oude wijze vakschilders?

Annelies: Het is absoluut waar dat de Studieclub Schilders een stoffig imago heeft. Maar ik heb gemerkt in de afgelopen jaren dat het juist een mooie mix is van jonge en oudere mensen. De jonge mensen hebben vaak hele andere ervaringen als de wat ouderen en dat is juist heel erg leuk om te zien. Door het maken van een nieuwe website, het nieuwe logo en nieuwe bestuursleden hopen we nu dit stoffige imago kwijt te raken. Graag nodigen wij u uit om zelf te bepalen op zo’n studieclub avond of het echt stoffig is!

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen