Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Nog miljoenen aan te gebruiken budget beschikbaar voor schilders

Schilder

Voor schildersbedrijven is tijdelijk nog aan vele miljoenen beschikbaar voor trainingen, opleidingen en andere scholingsactiviteiten. De twee regelingen die dit mogelijk maken zijn echter nog maar tijdelijk te raadplegen, hoog tijd voor een nadere toelichting dus.

Sectorplansubsidie

Met de zogeheten sectorplansubsidie kunnen schildersbedrijven (en afbouwbedrijven) tot 30 juni 2016 liefst 50% aan trainingskosten voor werknemers laten subsidiëren. De subsidieregeling is geldig op geselecteerde trainingen. De scholingsactiviteiten waar de subsidieregeling voor gebruikt kan worden zijn onder meer behangtechniek, calculeren in de praktijk, klantgericht werken, diverse RGS-trainingen en verfspuittechnieken.

De trainingen waar sectorplansubsidie op van toepassing is zijn herkenbaar aan het sectorplanlogo. U treft deze aan op de website van Savantis.

 

Hoe dit werkt?

 1. Werkgever vult cofinancieringsverklaring in;
 2. Werkgever geeft deelnemers op die in loondienst moeten zijn tijdens de training;
 3. Savantis ontzorgt u door de aanmeldingen te verwerken en de subsidie direct te verrekenen met de factuur naar bedrijf.

 

IBR (Individuele Budget Rekening)

Alle werknemers binnen de sector Schilderen werkzaam tussen 2006 en 2014 hebben een individueel ‘spaarpotje’ opgebouwd voor het volgen van een training of opleiding. De werkgever heeft hier iedere werkzame maand een bijdrage voor geleverd aan het Opleidings- & Ontwikkelingsfonds.

Via Infodesk kan de werknemer bekijken welk saldo hij of zij heeft opgebouwd. Dit kan Savantis overigens ook vrijblijvend voor u nagaan wanneer u zich aanmeld voor een training.

Groot voordeel van deze regeling is dat deze kan worden ingezet voor álle (bij) scholingsactiviteiten.

Dit budget vervalt per 31 december 2016 aan nog nader te bepalen doelen.

 

Hoe dit werkt?

 1. Werknemer vult verklaring in waarmee Savantis via A&O services (PGGM) na kan gaan wat het budget is; (of medewerker checkt dit zelf via www.infodesk.nl)
 2. Savantis verwerkt de aanmelding en stuurt factuur naar bedrijf met verrekening van het IBR en eventueel in combinatie met de subsidie vanuit het sectorplan;
 3. Is het IBR saldo niet toereikend dan komt het resterende bedrag voor rekening van het bedrijf;

 

 

Doe er dus uw voordeel mee en vraag ons of Savantis om ondersteuning of informatie!

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

 • Getoetste schilders
 • Jarenlange garantie
 • Klachtenprocedure
 • Klanttevredenheid: 9,0
 • 9% BTW-tarief
 • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen