Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Landelijke schildersdag vol van passie en vakmanschap

Schilder

Afgelopen zaterdag vond de landelijke Schildersdag plaats in 'monumentengemeente' Elburg. De landelijke dag is een initiatief van de Studieclub Schilders.

Onder leiding van SCS-voorzitter Anton van Wezep werd de landelijke schildersdag geopend met een introductie over de stad waarin de schildersdag plaatsvond. Een stad met de hoogste monumentale dichtheid in Nederland, namelijk Elburg.

Na de introductie over ‘vissersstad’ Elburg werden de genodigden op zijn Elburgs welkom geheten door het ‘vissersvrouwenkoor’ van Elburg middels een muzikaal intermezzo.

 

De dag stond desondanks vooral in het teken van de vakwedstrijd. Voor de vakwedstrijd kon men een prijs winnen in negen categorieën. De opdrachten die hiervoor moesten worden uitgevoerd verschilden van het imiteren van eikenhout en wit marmer tot het toepassen van de trompe l’oeil techniek op een wedstrijdpaneel. Onder het toeziend oog van zo’n 150 aanwezigen kregen de prijswinnaars een diploma voor de winnende werkstukken en werden de genomineerden in het zonnetje gezet.

 

Na afloop van de prijsuitreiking konden de diverse werkstukken (wedstrijdpanelen) worden bekeken in het eeuwenoude Agniesenklooster. De ruim honderd wedstrijdpanelen straalden regelrecht passie en vakmanschap uit en juist hier is het de Studieclub Schilders om te doen. Kortom; een geslaagde dag niet alleen voor de prijswinnaars, maar voor álle belanghebbenden.

 

Eikenhout imitatie

Winnend wedstrijdpaneel in categorie imiteren eikenhout

 

Schildertechnieken in Elburg

Een winnend wedstrijdpaneel in de categorie imiteren wit marmerSchildertechnieken in Elburg

De winnende panelen in de categorie 'Wapen'

 

Rode levanto schilder-techniek

Een winnende imitatie van rode levanto

 

trompe l'oeil

Een winnend wedstrijdpaneel in categorie trompe l'oeil

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen