Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Houtrotreparatie via 3D-printen dichtbij

Schilder

Houtrotreparatie via de 3D-printtechnologie is een reële optie in de toekomst. Dat is de voorlopige conclusie van het Kenniscentrum Duurzaam Onderhoud en Repair Care, na de eerste fase van een verkennend onderzoek naar deze toepassing. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met studenten van het Innovatielab van de Hogeschool van Amsterdam.

Steeds meer kozijnen die zijn aangetast door houtrot worden gerepareerd in plaats van vervangen. Goed nieuws, want in veel gevallen is 95% van het kozijn nog in prima staat. Maar houtrotreparatie kan nóg duurzamer, denken het Kenniscentrum Duurzaam Onderhoud en houtrotreparatiespecialist Repair Care. 

Het doel is simpel: “Houtrotreparatie veiliger maken voor de gebruiker én winst behalen in efficiency en duurzaamheid," aldus Paul Ostlender van Repair Care. 
De eerste fase van het onderzoek eindigde met een heldere conclusie: houtrotreparatie via 3D-printtechnologie is mogelijk, maar de haalbaarheid is vooral afhankelijk van de kosten en snelheid van printen. Jellema: “De voor- en nadelen van de diverse 3D-scanners en –printers hebben we aardig in beeld. De komende tijd richten we ons op de technische en logistieke uitdagingen. Welk materiaal ga je printen? Kunnen we biobased materiaal gebruiken? Hecht de verf hierop? En hoe zit het met verlijming?” 

Wordt ongetwijfeld vervolgd..

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen