Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Klijnsma: Geen verplicht pensioen voor zzp'ers

Schilder

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken erkent dat zzp'ers zich ook op andere manieren kunnen voorbereiden op hun oude dag. Daar gaat zij na de zomer over praten met de bonden.

Dit schreef de staatssecretaris vlak voor het zomerreces in een brief aan de Tweede Kamer. Klijnsma beaamt hierin dat zij zzp'ers niet wil verplichten zich bij een pensioenfonds aan te sluiten, dat zij begrijpt dat zzp'ers zelf iets willen regelen voor hun oude dag, dat zij wil onderzoeken hoe de mogelijkheden daarvoor verruimd kunnen worden, en dat zij daarover in gesprek wil met de belangenorganisaties van zzp'ers.
Klijnsma erkent in haar brief ook nog eens dat zzp'ers in plaats van pensioenpremie te betalen bijvoorbeeld ook geld kunnen steken in een eigen huis (zodat ze later minder vaste lasten hebben) en dat zzp'ers die op latere leeftijd (zeg: 45+) vanuit loondienst zijn gestart veel meer premie hebben betaald dan ze ooit aan pensioen zullen krijgen. Dat zijn overwegingen die tot nu in het overheidsbeleid nooit een rol hebben gespeeld.
Meer begrip
Met andere woorden: de staatssecretaris van Sociale Zaken brengt hier meer begrip op voor zzp'ers dan zij ooit heeft gedaan.

Het ministerie van Sociale Zaken staat nog steeds toe dat werkgevers en werknemers in het schildersbedrijf zzp'ers verplichten premie te betalen voor hún pensioenfonds. Dat is niet meer van deze tijd. Dus trek een streep en laat de sociale partners weten dat in een volgende CAO zo'n afspraak niet meer getolereerd zal worden. Een verzoek van Klijnsma aan haar partijgenoot Asscher zou moeten volstaan, nietwaar..?

 

 

Bron: TPO Magazine

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen