Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

ZZP-er blijkt slecht verzekerd

Schilder

Zelfstandigen zonder personeel zijn slecht verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid of overlijden. Wel hebben veel zzp’ers geld opzij gezet om tegenvallers op te vangen.

Dit blijkt uit door ZZP Barometer in opdracht van Zelf.nl

Arbeidsongeschiktheid
Vooral arbeidsongeschiktheidsverzekeringen scoren laag. Volgens het onderzoek zijn twee op de drie zzp’ers niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. ZZP Barometer gaat op basis van gegevens van de Kamer van Koophandel uit van 941.000 zzp’ers in Nederland.

Veel zzp’ers zijn niet verzekerd omdat zij de premies te hoog vinden en te weinig kennis hebben van de mogelijkheden. “De hoge kosten en complexiteit van verzekeringsproducten zorgen ervoor dat de zzp’er deze producten niet afneemt”, aldus Jeroen Sakkers van ZZP Barometer.

 

Opvangen tegenvallers
Uit het onderzoek onder 649 zzp’ers blijkt dat ruim 44 procent van de zelfstandigen meer dan 20.000 euro opzij heeft gezet om tegenvallers op te vangen. Nog eens 23 procent heeft tussen de 5.000 en 20.000 euro apart gezet. Samen hebben zij 11,4 miljard euro gespaard. Bijna 22 procent heeft helemaal geen spaargeld opgebouwd.

Collectieve AOV
Betere Schilder-partner Schilder Zeker Plan heeft tientallen arbeidsongeschiktheidsverzekeringen gebundeld en levert AOV's met een schilder-specifieke dekking. Door de collectiviteit en vele kennis van zaken zijn de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen via deze samenwerking vrijwel altijd goedkoper dan via anderen.

Wilt u meer weten, bel of mail ons dan!

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen