Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Petitie tegen verhoging van het lage BTW-tarief in de bouw

Schilder

De plannen van het kabinet de BTW in de bouw te verhogen van 6% naar 21% zijn 'onverstandig en kortzichtig' volgens Zelfstandigen Bouw. Volgens voorzitter Charles Verhoef is een verhoging slecht voor de economie en de bouw in het bijzonder.

“Ik roep iedereen op de petitie te tekenen: bouwvakkers, werkgeversorganisaties, vakbonden en consumenten. Zij hebben allen belang bij het lage btw-tarief”, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw, de belangenorganisatie voor zzp'ers in bouw, hout en techniek.

“De bouw is de motor van de economie. Net nu het in de sector weer een beetje beter gaat, dreigt het kabinet dit herstel de nek om te draaien door de btw per 1 juli te verhogen naar 21%”. Dat is slecht voor de werkgelegenheid in de bouw en in aanverwante sectoren en remt het economisch herstel.”
De schatkist profiteert er niet van. “De extra inkomsten die de overheid binnenhaalt door het tarief te verhogen, worden ruimschoots teniet gedaan door het negatieve effect op de economie.” Verhoef vreest ook dat een verhoging van het btw-tarief zwart werken in de hand werkt en een negatief effect heeft op het onderhoud aan woningen.

Het lage btw-tarief in de bouw geldt sinds 2013. De sector had zwaar te lijden van de economische crisis. Om de bouw in die zware tijd te stimuleren, bracht het kabinet in 2013 de arbeidskosten in de bouw onder het lage btw-tarief van 6%. Dat verzachtte de gevolgen van de crisis.

Het lage BTW-tarief van 6% op schilderwerk is overigens permanent.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen