Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Opnieuw actie tegen verplicht pensioen zzp-schilders

Schilder

Er is een grote kans dat het verplichte pensioensparen bij het schilderspensioenfonds door zzp 'ers nog dit jaar wordt afgeschaft. Belangenorganisatie en dienstverlener Zelfstandigen Bouw tekent deze week officieel bezwaar aan tegen de verplichtstelling, die opnieuw moet worden aangevraagd. Een petitie moet het bezwaar ondersteunen.

“Meer dan de helft van alle schilders is zzp’er. En van die zzp’ers is de overgrote meerderheid tegen de verplichte aansluiting. Het ontbreekt dus aan een basis voor het verplichte pensioen”, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw. Hij verwacht dat het bezwaar gehonoreerd zal worden. “Maar hoe meer handtekeningen ter ondersteuning, hoe beter.” U vindt de petitie hier.


"De vakbonden en vooral OnderhoudNL passen allerlei vertragingstactieken toe. We hebben niet de indruk dat zij serieus aan een oplossing willen werken," aldus Verhoef.


Nu is het volgens Verhoef het juiste moment om in actie te komen. Omdat de pensioenregels zijn veranderd, moest het BPF bij het ministerie van Sociale Zaken een nieuwe aanvraag indienen om ook zelfstandige schilders te verplichten zich aan te sluiten. Tot het einde van de maand kan daar bezwaar tegen worden gemaakt.
Zelfstandigen Bouw is altijd tegen de verplichting geweest. In het verleden lukte het niet deze verplichtstelling van tafel te krijgen. Nu meer dan de helft van de werkenden in de schildersector uit zzp’ ers bestaat, is de kans groot dat het alsnog lukt.

Uiteraard is ook Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder sterk voor een herziening van de pensioenregels voor zzp-schilders, zie hiervoor ook dit bericht.

terug naar vorige pagina

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen