Menu
Offerte aanvragen
De Betere Schilder – het erkende keurmerk voor schilders
Zoek een erkend Betere Schilder bij u in de buurt (bv. Breda of 4821AA) Zoek een Betere Schilder (bv. 4821AA)

Veel gestelde vragen

Vragen over schilderwerk, BTW-tarief en het Betere Schilder keurmerk?

Waarom moet ik kiezen voor een erkend Betere Schilder?
Uw erkend Betere Schilder staat onder constante kwaliteitscontrole, werkt met transparante klanttevredenheidsonderzoeken én geeft u een duidelijke, schriftelijke offerte met gedeponeerde leveringsvoorwaarden. Daarnaast geven erkend Betere Schilders minimaal 3 jaar garantie op buitenschilderwerk en 4 jaar op binnenschilderwerk.

Is een erkend Betere Schilder duurder dan een niet-erkend bedrijf?
Dit is geheel afhankelijk van het bedrijf en de uitvoering van de opdracht. Mocht uw erkend Betere Schilder toch duurder uitvallen bestaat er een grote kans dat het schilderwerk duurzamer aangebracht wordt, wat u op termijn juist veel geld kan besparen.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb over een erkend Betere Schilder?
Wij adviseren u in eerste instantie om contact op te nemen met uw erkend Betere Schilder om het probleem te bepraten. Mocht het gebeuren dat het mondeling melden van uw klacht niet tot het juiste resultaat heeft geleid dan doet u er verstandig aan de klacht naar hem op schrift te zetten. Wanneer u de klacht inmiddels schriftelijk heeft ingediend en deze onbeantwoord blijft of het een onacceptabel voorstel betreft kunt u Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder om advies vragen.

Hoe weet ik of het schildersbedrijf een erkend Betere Schilder is?
Alle erkend Betere Schilders staan vermeld op deze website, dit is de meest actuele manier om dit te achterhalen. U kunt een erkend Betere Schilder herkennen aan het erkend Betere Schilder logo op drukwerk, bedrijfswagens of ander materiaal.

Welk BTW-tarief geldt er voor schilderwerk en de gebruikte materialen?
U betaalt het lage BTW-tarief van 9% voor schilderwerk indien de te schilderen woning door particulieren wordt bewoond en ouder is dan 2 jaar. Meer informatie over het lage BTW-tarief.

Kan het schildersbedrijf ook in de winter schilderen?
De winterschilder bestaat officieel niet meer, maar schilderen in de koude wintermaanden is geen enkel probleem, mits er aan enkele voorwaarden kan worden voldaan. Zo is schilderen bij vriestemperaturen en met een bepaalde luchtvochtigheid niet mogelijk. Met behulp van de huidige professionele verven kan echter hoogstaand schilderwerk worden aangebracht. U leest hier meer over op onze winterschilder pagina.

Overtuigd? Vraag een offerte aan!

Een erkend Betere Schilder biedt u veel voordelen

  • Getoetste schilders
  • Jarenlange garantie
  • Klachtenprocedure
  • Klanttevredenheid: 9,0
  • 9% BTW-tarief
  • Gedeponeerde voorwaarden
Bekijk alle voordelen